U trendu

U Marakešu otvorena izlozba „Dva lica pirotskih ćilima“

BEOGRAD – Ambasador Srbije u Maroku, Ivan Bauer, otvorio je u Muzeju tepiha u Marakešu izložbu Etnografskog muzeja iz Beograda „Dva lica pirotskih ćilima“.

Izložba, kojoj je prisustvovao veliki broj novinara i drugih zvanica, organizovana je povodom obeležavanja 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Maroka, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ovom izložbom nastavlja se veliki broj aktivnosti kojima će srpska kultura i tradicija biti predstavljene marokanskoj javnosti u okviru „Godine Srbije u Maroku“.

Pored ambasadora Bauera, na izložbi su govorili predsednik Nacionalne fondacije muzeja Kraljevine Maroko Mehdi Kotbi, direktorka Nacionalnog muzeja tkanja i tepiha „Dar si sed“ (Dar Si Said) Selima Ait M’Bark, kao i direktorka Etnografskog muzeja iz Beograda Tijana Čolak-Antić Popović.

Očekuje se da će izložbu „Dva lica pirotskih ćilima“ tokom leta videti veliki broj Marokanaca, ali i stranih turista koji će posetiti ovu atraktivnu turističku destinaciju.

Posetioci će imati priliku da vide najlepše primerke pirotskih ćilima, ali i da se uvere u sličnost tematika, boja i šara srpskih i marokanskih ćilima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.