U trendu

U nedelju u kafićima – dan klasike

Kamerni orkestar „Muzikon”, u saradnji sa beogradskim lokalima, organizuje 12. novembra „dan klasike”, sa ciljem izmeštanja klasične muzike iz formalnih okvira.

Tokom celog dana više od 30 beogradskih lokala puštaće klasičnu muziku, a u nekima od njih posetioci će imati priliku da slušaju muzičare i uživo.

Organizatori manifestacije žele da na ovaj način približe klasičnu muziku širem auditorijumu tako što će građani moći da uživaju u delima Griga, Betovena, Ravela i drugih u svojim omiljenim kafićima i barovima.

U akciju su se uključili lokali Zapa bar, Kulturni centar „Grad”, Strogi centar, bife Ventil, Nula pet – 0.5, Blaznavac kafe-bar, Gastro bar 20/44, kafe bar Dali, Džoli Rodžer pab, Bluz i pivo, Kafe bar Perka, Ljubimac, Nikson kafe, Idiot, Bife Loznička osam, Ljubičica, Autsajder, Normalno mesto, Bircuz, Ganers pab, Stepenice, Knjigodrom Topolska 18, Meduza, BoozeBud kafe, Zoom art kafe & foto studio.

Dan klasike je jedna od aktivnosti koje najavljuju novu koncertnu sezonu kamernog orkestra „Muzikon”, koja počinje 30. novembra u Kolarčevoj zadužbini gde će se izvoditi dela Griga i Dvoržaka.

Kamerni orkestar „Muzikon” je novi umetnički multimedijalni sastav koji promoviše kvalitet i kreativnost sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođenja, uz korišćenje novih tehnologija u nastupima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.