U trendu

U Novom Sadu najavljen septembarski Exit događaj u Severnoj Makedoniji

NOVI SAD – U Gradskoj kući u Novom Sadu danas je, u prisustvu gradonačelnika Milana Đurića, najavljeno drugo izdanje velikog muzičkog događaja u Severnoj Makedoniji – „Get EXITed presents Strumica“, koji će biti održan 7. septembra.

Na konferenciji za novinare na kojoj su bili osnivač i direktor „EXIT“ festivalske grupacije Dušan Kovačević, gradonačelnik Strumice Kostadin Kostadinov i muzičarka Konstrakta, Đurić je istakao da je Novi Sad u regionu i šire prepoznat kao izvoznik kreativnih industrija i rasadnik festivalsko-muzičkog turizma.

„Ponosan sam na to što je „EXIT“ ponikao upravo iz našeg grada pre više od dve decenije, a zajednička želja nam je da se on dalje razvija“, istakao je gradonačelnik.

On je organizatorima festivala u strumičkom Velikom parku poželeo još mnogo uspeha i kvalitetnih projekata, a Konstrakti, kao i drugim izvođačima, da 7. septembra „nadmaše očekivanja i ostvare još više od prošlogodišnjih 20.000 poseta“.

Kovačević je naglasio da je „EXIT“ prošle godine organizovao čak 26 događaja u 10 zemalja.

„Prošlogodišnje izdanje „EXIT“ događaja u Severnoj Makedoniji je zaista prevazišlo sva očekivanja, a za to vreme nije bilo slobodnog smeštaja u okolini Strumice za turiste koji su došli iz celog regiona“, rekao je Kovačević.

Čelnik opštine Strumica Kostadin Kostadinov je istakao da je njemu i njegovim sugrađanima zadovoljstvo da budu domaćini velikog događaja u septembru, na kojem će nastupiti muzičke zvezde.

„Kao čelnik Opštine Strumica, odavde, iz Novog Sada, želim da istaknem da ćemo se i ove godine potruditi da se „GetEXITed“ događaj nadaleko čuje i da ponovo bude grandiozan“, istakao je Kostadinov.

Muzičarka Ana Đurić Konstrakta, naglasila je da se raduje makedonskoj publici, dok su organizatori poručili da će uskoro biti objavljene ostale svetske i regionalne zvezde koje će 7. septembra nastupiti u strumičkom Velikom parku.

Ulaz na veliki „Get EXITed“ događaj biće slobodan, saopštio je Grad Novi Sad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar