U trendu

U Srpskom kulturnom centru u PR prva pesnička radionica

PRIŠTINA – Prva pesnička radionica sa učenicima škola iz okolnih srpskih sredina održana je u „Srpskom kulturnom centru u Prištini“ u okviru projekta „Moja prva knjiga“.

Tokom radionice učesnici su razmenjivali iskustva i dobijali savete o stilu pisanja, motivima i njihovim inspiracijama, prenosi Kosovo onlajn.

Tročlanoj komisiji, koju čine profesorke književnosti Ana Kostić i Ivana Arsić, kao i pesnik Jovica Mišković, svoja literarna dela je predstavilo sedam učenika iz škola iz okolnih srpskih sredina, a članovi komisije su ocenili da ima dosta talentovane dece čije radove treba podržati.

Ideja Srpskog kulturnog centra je da kroz projekat „Moja prva knjiga“ podrži mlade, neafirmisane pisce i omogući im da po prvi put objave neki svoj rad.

Kako je saopšteno, u toku naredne nedelje biće održana i druga radionica, a konkurs za zainteresovane kandidate je otvoren do 15. oktobra.

Projekat Srpskog kulturnog centra u Prištini „Moja prva knjiga“, podržava Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, navode iz tog Centra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.