U trendu

„Ujka Vanja“ večeras u Ateljeu,koprodukcija s vršačkim pozor

BEOGRAD – „Ujka Vanja“ u režiji Andreja Nosova, nastala u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Sterija iz Vršca, biće na programu Ateljea 212 večeras u 20 sati.

Komad se bavi pitanjem lenjosti i konformizma u današnjem društvu, a auorski tim radio je na osavremenjivanju teksta, postavljanjem Čehovljevih junaka na scenu sa svim njihovim detaljima, slojevitostima, problemima…

Kuriozitet predstave je sam rad na komadu, jer je reditelj želeo da izađe iz uobičajne forme proba, te su se one odigravale na seoskom imanju.

„Ova odluka rodila se iz potrebe da se dela u skladu s osnovnom temom kojom se predstava bavi: izlaženje iz zone komfora. Jedini pravi način da se govori o zoni komfora je da se o njoj ne govori. Kao što kaže Teljegin: ‘Mi već mnogo godina govorimo, i govorimo i čitamo brošure. Možda je vreme da prestanemo'“, objasnio je Nosov.

Kako je objasnio, autorski tim traži protivotrov za sredinu u kojoj si „čudak“, ako želiš nešto da promeniš na bolje.

U glumačkoj postavi su Nemanja Oliverić, Branko Cvejić, Katarina Marković, Mina Obradović, Stefan Bundalo, Monika Boldovina Bugle, Dojna Andrejević Petrović i Jovan Jelisavčić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.