U trendu

Ulična galerija u Beogradu 13. maja slavi 10. rođendan

BEOGRAD – Deseti rođendan Ulične galerije biće svečano obeležen 13. maja novom izložbom „9 života, 1 idiota“ autora Stefana Ćirića, na lokaciji Čavketovog pasaža u Beogradu.

Multimedijalna izložba biće obogaćena sadržajima u raznim oblicima umetnosti, tako da će izvođač sa nadimkom Baba Roga pratiti postavku i vizuale ambijentalnim zvucima, Nemanja Ćirić će imati intermeco na bubnjevima, a učestvovaće i Skreć Majstor Ljuban.

Autor izložbe Stefan Ćirić ima vise umetničkih alternativnih imena: Tearzdrop, La Drop, Mister Cobra, a kao multikulturalni umetnik širi svoj rad u nekoliko oblasti – kolaž, ilustracija, video, i sve forme ga pođednako inspirišu.

Izložba „9 života, 1 idiota“ obuhvata opus njegovog odrastanja i predmete koji ga prate kroz život i uvek ga vraćaju na početak stvaralačkog procesa.

“Naivni i pomalo primitivni pristupi u spajanju nespojivog svedoče o milionima misli koje prolaze kroz glavu 1 idiota, uokvirenih u 9 nejasnih priča”, stoji u najavi za postavku.

Ćirić (30) je rođen u Beogradu, a detinjstvo je proveo u Sankt Peterburgu (Rusija).

Imao je priliku da ide na veliki broj izleta u dvorove i galerije što mu je bilo dovoljno da stvara ideje u glavi, a televizija, amerikanizacija, Holivud i razni crtaći inspirisali su ga da krene da crta i precrtava svoje heroje.

Master rad je završio na Univerzitetu Metropoliten, a nakon toga se posvećuje sebi i svom radu, a to su komercijala, andergraund scena i evropske turneje sa bendom Eaglehaslanded.

Danas se Ćirić bavi brendiranjem za restorane, organizacijom koncerata neafirmisanih grupa, sarađuje sa ljudima u mnogim sferama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.