U trendu

Umesto Sajma, u oktobru Festival knjige na zahtev izdavača

BEOGRAD – Na predlog izdavača, tokom oktobra biće organizovan Festival knjige umesto tradicionalnog Sajma knjiga, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

„Izdavači su predložili dve lokacije, Knez Mihailovu i Kalemegdan. Iskreno, smatram da je bolji izbor Kalemegdan, jer ima više prostora“, rekao je Vesić za Studio B, a saopštila Gradska uprava.

Dodao je da je o tome danas razgovarao sa nadležnim gradskim sekretarom.

„Predložićemo da se festival održi na Kalemegdanu i da štandovi budu izloženi desetak dana, ili dve nedelje, a možda i dva vikenda, kako izdavači budu hteli. Na taj način će Beograđanima ipak izložiti i ponuditi knjige i to na otvorenom prostoru“, rekao je Vesić.

Tako će ipak biti održan kontinuitet, dok se čeka decembar i odluka da li će Sajma knjiga, u skladu sa epidemiološkom situacijom, ipak biti.

Vesić je pojasnio da je tradicionalni Sajam knjiga odložen zbog epidemiološke situacije, jer bi organizacija sajma bila teška zbog zatvorenog prostora u kojem se održava, dodajući da uspešan sajam mora da okupi veliki broj ljudi, uz organizovane dolaske škola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar