U trendu

Urna sa posmrtnim ostacima Nede Arnerić biće položena u Aleji zaslužnih građana

Komemoracija povodom smrti glumice Nede Arnerić biće održana u četvrtak u 12.00 u Jugoslovenskoj kinoteci. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić dao je saglasnost da se urna sa posmrtnim ostacima glumice položi u Aleji zaslužnih građana.

Prijatelji i kolege oprostiće se od istaknute glumice na komemorativnom skupu u četvrtak 12.00 u Jugoslovenskoj kinoteci.

Nakon komemoracije biće prikazan film „Ukleti smo, Irina“ (1973) reditelja Koleta Angelovskog sa Nedom Arnerić i Velimirom Batom Živojinovićem u glavnim ulogama.

Kremacija će biti održana u subotu, 18. januara, u 16.30 na Novom groblju u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da će urna sa posmrtnim ostacima glumice biti položena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

„Grad Beograd odaje počast Nedi Arnerić, našoj velikoj glumici, koja je tokom karijere ostvarila značajne uloge kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Bila je miljenica filmskog platna, nosilac brojnih nagrada u Srbiji i Jugoslaviji i ostavila trag u filmskoj umetnosti na koji smo svi ponosni“, rekao je gradonačelnik Beograda, saopštio je Beoinfo.

Glumica Neda Arnerić preminula je u petak u 67. godini. Snimila je više od 100 filmova, a odigrala četrdesetak uloga u pozorištu, a za svoj rad dobila je brojne nagrade.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.