U trendu

Uručene nagrade pobednicima Poštinog konkursa „Pismo Božić Bati“ u Savskom parku

BEOGRAD – Svečano uručenje nagrada pobednicima Poštinog nagradnog konkursa „Pismo Božić Bati“ održano je danas u Savskom parku u okviru manifestacije „Zimska bajka“.

Pošta Srbije u sezoni zimskih praznika već dvadeset godina organizuje umetničke konkurse za decu.

Ove godine mališani iz cele Srbije odgovorili su svojim literarnim i likovnim umećem na temu „Božićno jutro“.

Zoran Đorđević direktor Pošta Srbije i inicijator konkursa „Pismo Božić Bati“ obratio se laureatima i njihovim roditeljima i nastavnicima u Savskom parku.

„Verujem da je ovaj konkurs u skladu sa kulturom našeg naroda. Sasvim je normalno da deca pišu Božoć Bati. Neka deca danas nisu nagrađena ali sam uveren da će već sledeće godine postati laureati konkursa. Želimo da što više dece piše Božić Bati u narednom periodu jer je Božić naš najveseliji praznik“ kazao je Đorđević

Vikarni episkom toplički Petar je u ime Srpske pravoslavne crkve koja je podržala konkurs, takođe pozdravio mališane u Savskom parku.

„Pozdravljam vas sve u ime našeg Patrijaha Porfirija. Prenosim njegove najlepše želje i poručujem deci i da Srpska pravoslavna crkva ima puno poklona za njih“ kazao je Vikarni episkom toplički Petar.

Odluku o nagradama donela je stručna komisija čiji je predsednik bio naš književnik Miloš Janković.

„Žiri je imao jako težak zadatak. Od više hiljada radova trebalo je odabrati samostalne u kojima nismo prepoznali pomoć mama i tata. Pisanje Božić Bati bila je jedna radosna utakmica, a na konkurs je stiglo više likovnih nego literarnih radova. Čestitam nagrađenima“ kazao je Janković.

Treće mesto na konkursu za likovni rad pripalo je Savi Sibinoviću iz Rakovice. Drugo mesto u istoj kategoriji zaslužio je rad Nastje Jozić iz Subotice dok je autor najboljeg likovnog rada Đurđa Ćirjanić iz Beograda.

Najbolji literarni rad napiso je Andrija Stevanović iz Leskovca.

Drugo mesto u toj kategoriji pripalo je Andrijani Stanić iz Vrčina dok je rad Une Ristić zaslužio treće mesto.

Grupne nagrade pripale su osnovnim školama iz Ivanjice, Mladenovca, Krnjače, Kucure, Guče i Sremske Mitrovice.

Specijalnu, prigodnu poštansku marku pod nazivom „Božić“ direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević je uručio Biljani Čigoji čiji tim je omogućio održavanje manifestacije „Zimska bajka“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.