U trendu

Uskoro animirana serija u produkciji Miloša Bikovića

BEOGRAD – Prva sezona animiranog serijala o super herojima, kao prvi projekat koji je stvoren u Srbiji za samo godinu dana, uskoro će biti prikazana na najvećim onlajn platformama širom sveta, u produkciji italijanske kompanije „Iervolino Studios“ iz Beograda i strateškog partnera – kuće “Arćangel Digital Studios” Miloša Bikovića.

Serijal će imati 54 epizode idealnog sadržaja za decu i sve ljubitelje animacije, na kojima je iz Iervolino Studios-a (IES) u Beogradu i Novom Sadu radilo više od 100 kreativnih stručnjaka.

„To što smo stavili u produkciju prve 54 epizode dugoočekivanog serijala, ogroman je uspeh za lokalne umetnike, jer smo zajedničkim snagama uspeli da animiranu industriju pokrenemo, sistematizujemo i samim tim privučemo ljude iz celog sveta da dođu u Srbiju i rade na budućim projektima. Nadam se da će toga biti i više i da ćemo samo nastaviti da rastemo i stvaramo”, izjavio je Biković.

Kako navode producenti, Ministarstvo kulture i informisanja bili su od ključne važnosti za podsticanje rada na razvoju ove grane filmske industrije u Srbiji, kao i za promovisanje domaće kulture i umetnosti na međunarodnom nivou.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar