U trendu

Ustanove kulture Ministarstva odbrane u Noći muzeja

BEOGRAD – Za večerašnju manifestaciju „Noć muzeja“, program su pripremile i ustanove kulture Ministarstva odbrane Vojni muzej i Medija centar „Odbrana“.

Kako je saopšteno, u Muzeju grada Beograda (ul. Resavska 40b) posetioci će moći da od 16. do 24 časa vide izložbu Ministarstva i Vojske Srbije „Odbrana 78“ autora Dušana Jovovića.

Izložba, koja na jedinstven način prikazuje herojsku odbranu zemlje tokom 78 dana NATO agresije 1999, multimedijalna je i interaktivna postavka koja prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani.

Osim ove izložbe, posetioci će moći da obiđu i stalnu postavku u Vojnom muzeju na Kalemegdanu, s prikazom vekovne borbe za slobodu na ovim prostorima, a na platou ispred zgrade Muzeja pokaznu vežbu mačevalačkog društva „Pero“, koja otkriva šta se sve i na koji način učilo na časovima mačevanja u 18. i 19. veku.

Takođe će moći da obiđu i izložbenu postavku „Junaci otadžbine poginuli za vreme NATO agresije tokom 1999. godine“ u izložbeno-galerijskom prostoru Vojnog muzeja u Balkanskoj ulici (38 – 42).

Medija centar „Odbrana“ posetiocima će se predstaviti sa dve izložbe:
„Deca u ratu“ i „Da se ne zaboravi“, kojima ova ustanova obeležava 20. godišnjicu odbrane otadžbine od NATO agresije. Za ovu priliku galerije Doma Vojske Srbije biće otvorene, kao i prethodnih godina, od 10 do 22 časa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.