U trendu

Veče latino ritmova sa Beogradskom filharmonijom 10. marta u Kolarcu

BEOGRAD – Beogradska filharmonija je saopštila danas da priprema veče u znaku latino ritmova 10. marta (20:00) u Kolarčevoj zadužbini, gde će nastupiti sa trubačem Paćom Floresom.

Pod dirigentskom palicom Feliksa Mildenbergera, orkestar izvodi Geršvinovu „Kubansku uvertiru“, Ošerove „Latinske igre“ i „Žar pticu2 Stravinskog, najavljeno je iz FIlharmonije.

„Zvezda večeri je Flores, jedan od najčuvenijih trubača sveta, impresivne biografije i raskošnog sviračkog iskustva od klasike preko savremenih kompozicija do džeza“, naglašeno je iz Filharmonije.

U Beogradu će Flores će izvesti „Latinske igre“ koje je Efraim Ošer specijalno napisao za njega.

Kompozicija se sastoji od pet plesova, a svaki se izvodi na različitim trubama, kako bi se dočarala specifična boja bomba portotika, argentinske zambe, brazilske sambe, kubanskog bembea i urugvajska milonge.

Koncert iz sezone Beogradske filharmonije „Na dobrom putu“, sa svojim egzotičnim repertoarom stiže do Havane, a otvara ga „Kubanska uvertira“ Džordža Geršvina.

Muzičko putovanje u Havanu kruniše muzika iz baleta „Žar-ptica“ Igora Stravinskog, koju je kompozitor dirigovao prilikom svoje istorijske posete Havani 1946. godine, saopšteno je iz filhamonije.

Filharmonija je saopštila da su ulaznice za koncert rasprodate ali je uveden ograničeni broj za stajanje, koje će biti u prodaji sat vremena uoči koncerta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.