U trendu

Večeras održana premijera „Rolerkostera“ u Ateljeu 212

BEOGRAD – Predstava “Rolerkoster” autorke Jelene Kajgo u režiji Milice Kralj premijerno je večeras izvedena na Velikoj sceni „Mira Trailović“ pozorišta Atelje 212.

U ovom savremenom komadu, porodičnoj komediji igraju Dara Džokić, Katarina Marković, Jelena Petrović, Milica Mihajlović, Vladislav Mihailović, Petar Mihailović i Teodor Vinčić.

Pozorišna priča fokusirana je na likove majke i ćerke koje su veoma bliske i vezane. Zaplet kreće na ćerkinom venčanju gde se postavljaju razni odnosi među ključnim junacima.

Mali problem koji majka oseća prema tom venčanju je što joj se ćerka udaje za Jevrejina i što će se preseliti i živeti u Londonu.

Težište duhovite drame kao neobične tragikomedije je na protagonistkinji u tumačenju Dare DŽokić, koja na svojim leđima i nosi čitavu predstavu sa mlađim kolegama.

Ona kao junakinja se ne pronalazi i ne snalazi u previše modernom univerzumu gde je tehnologija uzela primat, ćerka je preuzela novi sistem i kulturu naprednog sveta, a veoma strepi da joj unuka ne uzme drugu veru.

Drama predstavlja viziju neke bliske budućnosti gde je sasvim normalno imati robota u kući kao asistenta i kućnu pomoćnicu, tako da je i mašina uključena u radnju.

Glumački se najviše ističe novo lice teatarske scene Teodor Vinčić koji je izuzetan u ulozi čovekolikog robota kao surogat pravog života.

Autorka Jelena Kajgo je stvorila delo o akutnim nevoljama današnje civilizacije, otuđenju, usamljenosti kao teško izlečivoj dijagnozi i kosmosu u kojem će roboti biti sve više nalik ljudima, a ljudi sve više nalik robotima.

Takođe, u tom bezličnom futurizmu deca će živeti u ekranu, kako je i atraktivno prikazano u predstavi putem multimedije, a mnogi likovni i drugi umetnici će ostati gladni ako se ne prilagode narudžbenim delima kao da su „na dugme“ i ne prilagode se tržištu.

Tako junakinja drame i kaže „Svet je đavolji Luna park“, a inače je izvorni radni naziv i bio “Luna park”, dok je likovima predstave život pravi emotivni „Rolerkoster“ u porodično bračnoj komediji od puna dva sata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar