U trendu

Vertikalni bazen u obliku Van Gogovog uva izloĹžen u Njujorku

Vertikalni bazen visok devet metara u obliku uva slikara Vinsenta van Goga izloĹžen je ispred Centra „Rokfeler“ u Njujorku.

Ova impozantna skulptura saveremene umetnosti, koja će biti izložena do 3. juna, delo je dvoje skandinavskih umetnika koji rade u Berlinu u Berlinu, Majkla Elmgrina i Ingara Dragseta, starih 55, odnosno 47 godina.

Delo ima oblik bazena sa zaobljenim ivicama i podignutog uspravno, medjutim, njegov naziv „Van Gogovo uvo“ podseća na neĹĄto sasvim drugo. Skulptura je postavljena od 13. aprila i iznenadjuje prolaznike.

Dvoje umetnika poznati su po svojim subverzivnim i neobičnim kreacijama. Oni su 2005. napravili reprodukciju radnje Prada u pravoj veličini, sa pravim artiklima u izlogu, što je jedno od njihovih poznatijih dela. Ono je izloženo u pustinju u Teksasu, ali je ubrzo potom bilo vandalizovano. 

Oni takodje već deset godina rade na seriji arhitektonskih i vajarskih instalacija nazvanim „Powerless Structures“ i jednu takvu upravo izlaĹžu u Umetničkom muzeju u Tel Avivu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar