U trendu

Violinista Jurij Revič oduševio publiku u Kolarcu

BEOGRAD – Rusko-austrijski violinista Jurij Revič svirao je večeras svoje kompozicije, ali i dela Geršvina, Sen-Sansa, Paganinija, Sarasatea, Masnea… na dugo očekivanom koncertu u Kolarcu.

Revič je stari znanac i miljenik beogradske publike jer je najranije momente svoje uspešne karijere ostvario baš u Beogradu.

U tinejdžerskoj dobi bio je nagrađivan ovacijama na koncertima u Kolarcu gde je večeras uz saradnju pijanistkinje Natalije Mladenović i gitariste Viktora Ilića pokazao raskoš muziciranja i opravdao status jednog od najvažnijih violinista današnjice.

U prvorazrednom muzičkom događaju Revič je spojio džez, filmsku muziku, svoje kompozicije i dela velikih majstora kao što su Paganini ili Sarasate…

Sa pozornice Kolarca je i večeras ispraćen ovacijama.

Revič je pre koncerta rekao Tanjugu da je Beograd došao sa velikim osmehom jer je znao da će sresti prijatelje.

„U Beogradu se osećam kao kod kuće jer je sve po mojoj meri. Gostoprimljivost ljudi, njihov odnos prema muzici, sva ta unikatna hrana…čine Beograd mojim omiljenim gradom i van obaveza na turnejama. Publika u Beogradu je pratila moj razvoj kao istrumentaliste i zato se uvek trudim da joj ponudim nešto novo…“rekao je Revič.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar