U trendu

„Visa iskorak“ za redakcije NIN-a i Danasa

Beograd, 24. februar 2022. godine – „Visa iskorak“ nagrada za novinarsku izuzetnost, profesionalizam i izveštavanje o umetničkoj igri u Srbiji za 2021. godinu, uručena je danas u Nacionalnoj fondaciji za igru kulturnim redakcijama dnevnog lista Danas i nedeljnika NIN, saopštili su iz organizacije Beogradskog festivala igre.

Priznanje već treću godinu zaredom dodeljuje stručni žiri kompanije Visa i Beogradskog festivala igre.

U obrazloženju žirija se između ostalog navodi da su novinarka Jelena Tasić iz Danasa i urednik kulture nedeljnika NIN Dragan Jovićević „zaslužni što je publika i najšira kulturna javnost kroz njihove tekstove o savremenoj umetničkoj igri mogla da se informiše o priznatim umetnicima, koreografima i igračima, novim pozorišnim tendencijama, dešavanjima na evropskoj i svetskoj sceni“…
Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu, uručio je priznanja nagrađenima.

„Želeo bih prvo da se zahvalim ovogodišnjim dobitnicima priznanja na važnom doprinosu afirmaciji umetničke igre i igračkih tendencija. Beogradski festival igre jedan je od najznačajnijih kulturnih događaja koji spaja ljubitelje umetnosti u zemlji i regionu.
Sa istom vizijom, povezivanja ljudi širom sveta, kompanija Visa je prepoznala potrebu da podrži Festival i osnaži njegovu popularizaciju. Uloga medija je od velikog značaja za dalji rast i razvoj ovog kulturnog događaja i zbog toga se nadam de će svake godine interesovanje za izbor laureata „Visa iskorak“ priznanja biti sve veće“, istakao je Vladimir Đorđević.
Laureati ove novinarske nagrade su tokom prethodne godine imali ekskluzivne i jedinstvene intervjue sa vrhunskim umetnicama i najvećim zvezdama u oblasti savremenog teatra, kao što su Dimitris Papajoanu, Akram Kan, Roberto Zapala, Gabrijela Karizo, Jakopo Godani, Hulio Boka, Erve Kubi, Markos Moro…

Uručenjem „Visa iskorak“ priznanja za profesionalno izveštavanje i doprinos popularizaciji umetničke igre u Srbiji tokom 2021. godine, otvoren je novi nagradni ciklus koji će pratiti predstojeću 19. ediciju Festivala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.