U trendu

Više od 120 umetnika na Otvorenom oktobarskom salonu

Beogradska stara ciglana „Klub ljubitelja teške industrije“ domaćin je trećeg „Otvorenog oktobarskog salona“ koji će u naredne dve nedelje okupiti 120 učesnika.

„Otvoreni oktobarski salon“ je manifestacija čije je organizovanje iznuđeno činjenicom da je zvanični „Oktobarski salon“ već godinama nedostupan za domaće umetnike, a naročito za one koji se izražavaju u nekom od klasičnih medija vizuelne umetnosti, rekao je agenciji Beta predsednik organizacionog odbora „Otvorenog oktobarskog salona“ Zoran Ćalija.

Do sada je na „Otvorenom oktobarskom salonu“ izlagalo više od 300 umetnika, a ove godine izlagaće više od 120 među kojima su Zoran Dobrotin, Kosta Bunuševac, Stanka Todorović, Vesna Marković , Toma Todorović…

„Moto manifestacije je umetnost za umetnost i umetnost radi umetnosti. Naša ideja je da ukažemo na put, kakav bi „Oktobraski salon“ trebalo da bude“, rekao je Ćalija.

Ćalija je dodao da je Otvoreni oktobarski salon zasnovan na entuzijajzmu samih stvaralca, umetnika i da to pokazuje da se jedna ovako velika manifestacija sa 120 učesnika može organizovati i bez dinara.

Manifestacija će trajati do 30. oktobra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar