U trendu

Visoka delegacija IHRA posetila Muzej žrtava genocida

BEOGRAD – Visoka delegacija IHRA (Međunarodne asocijacije za sećanje na Holokaust) posetili su u utorak Muzej žrtava genocida u Beogradu, prvi put tokom 30 godina njegovog postojanja i to neposredno uoči obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta.

Time je ovom muzeju iskazano posebno poštovanje, kako navode iz te institucije, a visoku delegaciju IHRA činili su Njegova ekselencija ambasador gospodin Džordž Santer, šef delegacije Velikog Vojvodstva Luksemburg i nekadašnji predsedavajući ovom organizacijom, kao i gospodin Lenart Adlik, zamenik generalnog sekretara IHRA.

Domaćini visokim gostima, koji su Muzej posetili u pratnji predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, bili su Njegovo preosveštenstvo srpski pravoslavni episkop pakračko-slavonski G. Jovan, predsednik Upravnog odbora Muzeja žrtava genocida, i Dejan Ristić, direktor navedenog Muzeja.

Tokom dužeg, srdačnog i otvorenog razgovora bilo je reči o aktivnostima Muzeja žrtava genocida u oblasti naučno-istraživačke, izdavačke, izložbene, prosvetne, kulturne, umetničke i međunarodne delatnosti.

IHRA – Međunarodna asocijacija za sećanje na Holokaust je međudržavna organizacija u kojoj Republika Srbija od 2011. godine ostvaruje status punopravne članice.

Ova specijalizovana organizacija, koju čini 35 zemalja, posvećena je afirmaciji kulture sećanja, kao i naučnim istraživanjima, obrazovanju i javnoj memorijalizaciji Holokausta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar