U trendu

Vlatko Stefanovski i Masimo krajem jula na Tašmajdanu

BEOGRAD – Nakon duže pauze usled pandemije, koncerti regionalnih muzičara ponovo će se odvijati u Beogradu, kao što su nastupi Vlatka Stefanovskog i Masima Savića 30. i 31. jula na sceni parka Tašmajdan, najavili su organizatori.

Direkcija Tašmajdana, poštujući epidemiološke mere, tokom jula će početi da otvara svoje kapije za posetioce željne dobrog zvuka, a uz navedene koncerte, treći dan zaredom 1. avgusta planirana je i hit monodrama „Kakva ti je žena, takav ti je život“ poznatog glumca i voditelja Dragana Marinkovića Mace.

Severnomakedonski gitarista, pevač i kompozitor Vlatko Stefanovski i V3 Trio održaće koncert 30. jula za ograničen broj ljudi, uz poštovanje svih mera protiv pandemije i preporuka koje donosi Vlada Srbije.

Osnivač čuvene rok grupe “Leb i sol” posle razlaza sa članovima benda nakon 13 studijskih albuma, uveliko je ostvario veoma uspešnu solo karijeru.

U svom bogatom opusu imao je saradnju sa mnogim renomiranim svetskim i domaćim muzičarima.

V3 Trio će uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačati rok koncert koji se sprema na pozornici Tašmajdana kada će spojiti naizgled nespojivo – instrumentalni rok, etno džez, bluz i džez fjužn, stvarajući zanimljive zvučne pejzaže.

“Zadovoljstvo mi je da nastupam na Tašmajdanu i to još sa podmlađenim sastavom, sa Triom V3”, izjavio je Stefanovski, u čijem triju se nalazi mlada ritam sekcija – Ivan Kukić na bas gitari i Vlatkov sin Jan na bubnjevima.

“Drago mi je što sam sarađivao sa njima i na poslednjem albumu, jer je divno svirati sa ljudima koji su stalno nasmejani. Nadam se da će i publika koja dođe na predivni Tašmajdan uživati i otići zadovoljna i ispunjena”, nadahnuto je istakao virtuoz na gitari, jedan od najboljih na prostoru cele bivše Jugoslavije.

Gitarista će prethodno nastupiti 4. jula na Paliću, a u Beogradu će prvo svirati 3. juna u Kombank Dvorani na Guitar art festivalu.

Pre toga je u prestonici imao rasprodate koncerte na istom mestu tokom 2019. godine takođe na Gitarskom festivalu, a poslednji put u decembru 2020. na Beogradskom džez festivalu.

Nakon veoma uspešnog akustičnog albuma “Mother Tongue”, Stefanovski je tokom pandemije objavio i novi studijski projekat “Taftalidze Shuffle” sa novih 9 kompozicija.

Hrvatski pop pevač Masimo Savić za vreme kovida-19 je održao jedan koncert u Beogradu na sceni Summer Stage kluba BitefArtCafe na Kalemegdanu, tokom septembra 2020.

Sada se vraća posle pionirskog projekta – online koncerta iz čuvene dvorane Lisinski, da sa publikom iz Srbije podeli emocije svojih antologijskih pesama uz neke nove numere.

„Radujem se što ćemo se, konačno, družiti u prelepom zdanju Tašmajdana, pod vedrim nebom, jer uvek volim da nastupam u Beogradu”, prvi su utisci Mašima.

“Moj bend i ja smo već spremni i sa nestrpljenjem očekujemo da razmenimo energiju i emocije. Uželeli smo se jedni drugih zar ne?”, izjavio je popularni kantautor.

Muzičar gotovo svake godine tradicionalno ima koncerte u Sava centru i u spomenutom klubu BitefArtCafe na zimskoj i letnjoj sceni, a osim ta tri nastupa, gostuje i na Beer festu, kao i na mnogim scenama u gradovima Srbije.

Posle velikog hita “Mali krug velikih ljudi”, Mašimo je ovih dana objavio i novu pesmu “Putujemo i kad stojimo” koja je inspirisana nedavnim zemljotresom u Hrvatskoj.

Pevač će nakon Tašmajdana imati koncert i na Paliću 2. avgusta.

Komedija “Kakva ti je žena, takav ti je život” takođe će imati veče na Paliću – 5. jula, a onda 1. avgusta na Tašmajdanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.