U trendu

VR spektakl u Bioskopu Balkan kao uvod u 20. Beogradski festival igre

BEOGRAD – U beogradskom Bioskopu Balkan odigrana je poslednja od ukupno 53 predstave kompanije Blanke Li iz Pariza.

Dugo najavljivani VR spektakl „Pariski bal“ koji je poslužio kao uvod u jubilarni 20. Beogradski festival igre, videlo je tokom 6 dana prikazivanja 580 ljudi!

Produkcija koja je ponela Zlatnog lava venecijanskog Filmskog festivala i koju će ove godine otkriti i publika čuvene filmske smotre u Kanu utemeljena je na različitim scenama zabave u kojima učesnici igraju u viruelnoj realnosti.

To je tehnologija koja svakom od ukupno 10 gledalaca u modulu dopušta da uroni u nepostojeći, digitalno kreirani svet.

Kostime za ovo neverovatno iskustvo potpisuje modna kuća Šanel, tako da svi učesnici nose kreacije visoke mode po svom izboru. Igrači vode publiku kroz prostor, kako niko ne bi izgubio deo scenarija, međutim – svako je slobodan da na svoj način uživa u zabavi!

U kratkom obraćanju publici i novinarima putem video linka, Blanka Li je sinoć rekla da je “Beograd prigrlio Pariski bal” i da je “zahvalna Aji Jung i Beogradskom festivalu igre što su u svoj program uvrstili baš ovu produkciju i imali hrabrosti da prikažu jednu sasvim novu pozorišnu formu.

„Veoma sam srecna, kao i ceo moj tim koji je realizovao predstavu, da smo se sreli sa publikom u Srbiji i podelili ovo neverovatno iskustvo. Čestitke Festivalu igre na jubileju!”porucila je Branka Li.

Nakon Pariskog bala, 20. Beogradski festival igre započinje svoj glavni program 17. marta predstavom holandske trupe Introdans.

Do kraja manifestacije, odnosno do 13. aprila, publika će pratiti nastupe 17 trupa iz 11 zemalja na scenama u Beogradu i Novom Sadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.