U trendu

Vuk Drašković objavljuje knjigu „Ožiljci života“

BEOGRAD – Pisac i političar Vuk Drašković objaviće 5. septembra autobiografsku knjigu „Ožiljci života“ za izdavačku kuću Laguna.

„Od detinjstva, studentskih dana u Beogradu, preko novinarskih angažmana u zemlji i svetu, uz osvrte na književno stvaralaštvo, svedoci smo lične i nacionalne drame koja se odvijala, tokom tri protekle decenije, na nesreću i štetu srpskog naroda“, navodi se na sajtu izdavača.

Iz Lagune ističu da „antologijske stranice autobiografije Draškovića sažimaju burne decenije od devedesetih naovamo“, odnosno da u „Ožiljcima života“ i sam pisac „traži odgovor, ispovedajući svoj život, ali i sopstvene greške i zablude, a prepuštajući čitaocu da sam prepozna njegove vrline“.

Među naslovima poglavlja su „Deveti mart“, „Vidovdanski sabor“, „Zbogom, Kosovo“, „Srbija pod NATO bombama“, „Masakr na Ibarskoj magistrali“ i „Putinizacija Srbije“, a u „Ožiljcima života“ je i Draškovićeva rečenica o političaru Ivanu Stamboliću: „Nas dvojica zaslužujemo neko prokletstvo. Zato što je on lansirao (Slobodana) Miloševića, a ja (Vojislava) Šešelja“.

„Vreme pred nama biće konačni sudija, i ko je bio ko zapisaće u svojoj enciklopediji“, stoji na omotu Draškovićeve nove knjige.

Drašković je bio novinar Tanjuga, potom osnivač i predsednik stranke Srpski pokret obnove, a kao pisac je objavio romane „Sudija“ (1982), „Nož“ (1982), „Molitva“ (1985), „Ruski konzul“ (1988), „Noć đenerala“ (1994), „Doktor Aron“ (2009), „Via Romana“ (2012) i druge.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.