U trendu

“Zagonetne varijacije” pred novosadskom publikom

NOVI SAD – Predstava “Zagonetne varijacije”
čuvenog francuskog autora Erika Emanuela Šmita odigrana je večeras prvi put pred publikom u Novosadskom pozorištu.

Predstava govori o tajni ljubavnog osećanja, ljubomori, posesivnosti, strahovima i patnjama dvojice muškaraca Abela Znorka i Erika Larsena koje glume Nenad Pećinar i Bojan Kolopić.

Abel Znorko je slavni pisac, dobitnik Nobelove nagrade, koji se nakon dobijanja priznanja povukao i živi potpuno izolovano od ostatka sveta na ledenom severu Norveške.

Erik Larsen, novinar koji želi da napravi intervju sa njim, teškom mukom uspeva da uđe u Znorkov svet.

Ali iz koje skrivene pobude?

Pored ovih i mnogih drugih pitanja koja vode gledaoce kroz ovu psihološku dramu, ključna nam pitanja postavlja i sam autor dela: Koga volimo kada volimo? Zna li se ikada ko je voljeno biće? i Nije li uzajamna ljubav samo jedan srećni nesporazum?

Veliki broj obrta, nepredvidivi postupci, puno uspona i padova čine od ove drame pravi psihološki triler.

Režiju potpisuje takođe Nenad Pećinar, a na sceni se osim njega i Bojana Kolopovića pojavljuje violočelistkinja Aleksandra Lazin koja je i autorka aranžmana za muziku Edvarda Elgara.

Ovo delo se nakon više od tri decenije sada ponovo izvodi kod nas zahvaljujući dobroj saradnji talentovanih glumaca, reditelja, produkcijskog tima i velikog broja Novosađana koji su se samostalno organizovali, jer je umetnost važan pokazatelj stanja svesti zajednice u kojoj živimo, saopštilo je Novosadskog pozorište.

Predstava je urađena u produkciji Trinidada iz Novog Sada, a partneri su Prvi vojvođanski sajber teatar Novi Sad i Kulturni centar grada pod pokroviteljstvom Uprave za kulturu grada Novog Sada – Evropske prestonice kulture 2022.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar