U trendu

Zagrebački plesni ansambl 6. februara u Bitef teatru

BEOGRAD – Nakon duže pauze, Zagrebački plesni ansambl ponovo će gostovati u Beogradu 6. februara od 19 sati na sceni Bitef teatra sa predstavom “Revel Revel” prema konceptu i koreografiji autora Rozera Lopesa Espinoze iz Španije.

Ekipu predstave čini pet žena, pet različitih univerzuma koji ipak dele zajedničke imenitelje, poglavlja istorije, pređene puteve i najviše od svega spremnost da propituju prirodu ličnih sloboda.

Noćno okupljanje, mesto slavljenja, vreme prepuštanja, polje ostvarenja snova, sklonište od stvarnosti, mogućnost da se bude neko drugi, susreti sa istinskim sobom, sve su to motivi i teme koji se nalaze u ovom plesnom projektu.

Prema dramaturgiji Katarine Pejović, koreograf Espinoza ilustruje komad koji prikazuje uzvišenost do iznemoglosti, ulazak u podsvesno, prolazak kroz ogledalo.

Autor publiku odvodi na putovanje, u istraživanje slobode, gde je svako ono što jeste, ali, slobodu nije jednostavno spoznati i može da lako i brzo izmakne.

Kako navode autori plesnog komada – koliko god zvučalo iznenađujuće, čini se da ipak ljudi više vole da žive unutar ograničenja i da plešu u sladu sa tim, nego da zakorače u nepoznato.

Izvođači su – Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Gendis Putri Kartini, Petra Valentić, Jovana Zelenović.

U kreativnoj ekipi su još i: Mark Drillić (muzika), Ana Fucijaš (kostim), Zdravka Ivandija Kirigin (scenografija).
Predstava Zagrebačkog plesnog ansambla je realizovana u koprodukciji sa ZKM – Zagrebačko kazalište mladih, rezidencija – Mediteranski plesni centar, uz podršku: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i A/CE Ačión Cultural Espanola / PICE.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.