U trendu

„Zaspanka za vojnika“ 2. novembra premijerno u Sava centru

BEOGRAD – Glumci i tvorci filma „Zaspanka za vojnike“, Predraga Gage Antonijevića, pokloniće se publici 2. novembra u Velikoj sali Sava centra nakon velike premijere zakazane za 20 časova, saopštili su danas producenti.

Film će dan ranije biti prikazan u istoj sali na svečanosti organizovanoj povodom proslave obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.
Herojske podvige koji su našu vojsku doveli do trijumfa u Velikom ratu, doživeo je i opisao akademik Stevan Jakovljević u delu „Srpska trilogija“, a na osnovu njegove prve knjige o 1914. godini, Nataša Drakulić je napisala scenario.

Sećanja mladog Jakovljevića na njegove saborce, ali i na pola miliona ratnih drugova nad čijim grobovima raste mali plavi cvet – zaspanka, iznela je vrhunska glumačka ekipa.

Među njima je Nebojša Glogovac koji je na snimanju tog filam poslednji put stao pred kamere.
Priču o besmrtnosti srpske vojske u filmu prati i muzika koju potpisuju Aleksandra Kovač i Roman Goršek.

Pisali su je sa lakoćom, kako tvrdi Aleksandra, a numera „Najduža noć“, nastala je iz njihove želje da zvučno dočaraju ljubav prema otadžbini.
„Hteli smo da to bude neka vrsta ode našim palim borcima u Velikom ratu, ali i svim srpskim borcima koji su dali život za ovu zemlju“ kaže Aleksandra Kovač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.