Završena prva etapa filmskog i TV projekta o misiji Halijard

BEOGRAD – Nakon što je 22. maja na obroncima Kosmaja pala prva klapa igranog filma „Heroji Halijarda“ i TV serije „Vazdušni most“, autora Radoša Bajića, danas, posle skoro 50 snimajućih dana, završava se prva etapa snimanja, saopštili su producenti.

Projekat koji se realizuje u izvršnoj produkciji Contrast Studiosa, u saradnji sa Telekomom Srbija i Radio-televizijom Srbije, a uz podršku Filmskog centra Srbije i Vlade AP Vojvodina, jedan je od najkompleksnijih i produkciono najzahtevnijih filmsko-televizijskih projekata koji se u Srbiji trenutno snimaju.

U prvoj fazi snimanja kroz objektiv Kontrastove kamere prošlo je skoro stotinu glumaca, stranih i domaćih, nekoliko stotina statista.

Ovo su samo neka od imena: Petar Božović, Žarko Laušević, Nela Mihailović, Radovan Vujović, Nikola Rakočević, Vučić Perović, Milan Vasić, Aleksandar Đurica, Isidora Minić, Jovo Maksić, Ivan Vučković, Nenad Heraković, Dragan Petrović Pele, LJiljana Blagojević, Radoje Čupić, Slobodan Boda Ninković, Nedeljko Bajić, Vanja Ejdus, Aleksandar Stojković, Đorđe Marković, Branko Janković, Nebojša Kundačina, Branka Šelić…

Tu je i veliki broj talentovanih mladih glumaca: Nina Nešković, Teodora Dragičević, Čubrilo Čupić, Marko Radojević, Mihailo Perišić, Ognjen Nikola Radulović i drugi.

Pored umetnika iz Srbije i regiona, glumačku postavu čine i strani glumci sa engleskog govornog područja: Stiven Mur, Pol Kles, Nikola Kent, Karl Varton, Tom Zahner, Majkl Stoki, Adam Devenport, Jadran Malkovič, Pol Marej, Hari Natanijel Epli, Aleks Papke…

Od maja do danas ekipa produkcije Kontrast studio snimala je na brojnim atraktivnim lokacijama, među kojima i na vojnim aerodromima u Batajnici i Kovinu, u vili „Zlatni breg“ nekadašnjem letnjikovcu dinastije Obrenović u okolini Smedereva, zatim na obroncima Rudnika, u živopisnim krajolicima oko Kragujevca.

Autorski tim projekta „Heroji Halijarda-Vazdušni most“, zajedno za ekipom koja je brojala više od stotinu članova, kroz autentične kostime, verodostojnu scenografiju i rekvizitu, uspeo je da oživi atmosferu iz perioda Drugog svetskog rata u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.