U trendu

Završetak mini turneje koncerata večeras u Lazarevcu

LAZAREVAC – Završni besplatni koncert mini turneje bendova “Igor Vince & His Drums, Braš and Keys” i “Salsa y Punto” biće održan večeras u Centru za kulturu Lazarevac, u organizaciji Doma omladine Beograd.

Koncertna turneja, uz podršku grada Beograda, obuhvatila je opštine Mladenovac (Centar za kulturu i turizam) i Obrenovac (Sportsko-kulturni centar) tokom protekle subote i nedelje sa tim dvostrukim programom na kome su nastupali navedeni bendovi.

Muzičke grupe pokrivaju stilove koji u Srbiji nisu dovoljno zastupljeni – afro, rege, latino, a veoma su popularni u svetu, tako da se mini koncertna turneja DOB-a smatra vidom edukacije, i nije samo popularna zabava.

Muzičar Igor Vince i sastav “His Drums, Braš and Keys” predstavljaju neobičan srpsko-kubanski sastav, poznat po uspešnom izvođenju afričke i latino muzike, sa međunarodnim ugledom i reputacijom.

Harizmatični frontmen grupe jedini je beli muzičar koji je svirao sa afričkom legendom Femijem Kutijem, a bio mu je i predgrupa na velikom besplatnom koncertu u Donjem gradu Kalemegdana pre nekoliko godina.

“Salsa y Punto” je jedinstven internacionalni bend sastavljen od kubanskih muzičara iz našeg regiona, koji svira autentčinu mešavinu afro-latino žanrova.
Koncerti se održavaju uz sve propisane mere u borbi protiv pandemije kovid-19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.