U trendu

Zdenko Kolar priprema prvi solo album

BEOGRAD – Basista Zdenko Kolar, član nekadašnje kultne novotalasne grupe „Idoli“, namerava ove godine da objavi svoj prvi samostalni, autorski album, na kome će i zapevati, u pratnji benda „Medžik buš“.

„Tačno je, rešio sam pod stare dane da izađem u javnost sa pesmama koje čuvam u sebi, koje sam zabeležio na nekim kasetofonima pre četrdesetak godina“, rekao je Kolar agenciji Tanjug.

Basista kultnih „Idola“, potom pratećih bendova Vlade Divljana (1958-2015), a od sredine osamdesetih bluz benda „Zona B“, kaže da će se za sada neimenovani album verovatno pojaviti pod firmom Zdenko Kolar i „Medžik buš“.

„Dobru saradnju sam ostvario s ‘Medžik buš’. Stvarno su dečaci divni. Omogućili su mi pristup dobrim instrumentima i studiju, znaju da sviraju i pevaju, tako da je sve to rezultiralo solo albumom kog kanim da izdam u toku ove godine“, rekao je Kolar.

Prema njegovim rečima, na albumu će biti pop-roka ali i „malo težeg roka“, dok „na ‘Idole’, najviše po fazonu“ liči predstojeći prvi najavni singl „Savršen par“, čiji su autori basista Bajage i Instruktora Miroslav Cvetković i gitarista „Medžik buša“ Damjan Dašić.

„Na albumu se pojavljujem kao autor, imam nekih sedam-osam pesama, ali sticajem okolnosti, ova ide kao prva. Dobro je zazvučala, mnogo ljudi mi je reklo da podseća na Idole. Pevao sam je u studiju sat i po i dobio upalu grla, pošto ipak nisam pevač. Sad svaki dan vežbam u kupatilu posle tuširanja“, našalio se Kolar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.