U trendu

“Živ čovek” Olega Novkovića premijerno na FEST-u u maju

BEOGRAD – Novi domaći film “Živ čovek” Olega Novkovića nakon festivala u Sofiji i Kotbusu biće premijerno prikazan u Srbiji na predstojećem FEST-u koji će trajati od 7. do 14. maja, dok će redovno bioskopsko prikazivanje početi 20. maja, najavio je distributer Taramount film.
Glumačku ekipu u filmu čiji se trejler upravo pojavio, čine Nikola Đuričko, Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković i drugi.
Pored reditelja Novkovića i scenaristkinje Milene Marković, koji su imali nekoliko uspešnih zajedničkih projekata (filmovi “Beli, beli svet”, “Sutra ujutro”, “Rudarska opera”, “Otadžbina”, TV serija “Močvara”), autorsku ekipu filma čine i direktor fotografije Miladin Čolaković, kostimografi Marija Nikolić i Olga Govgan, scenograf Irena Marjanov, kompozitor Vojislav Aralica, montažer Lazar Predojev…
Zaplet filma prati sudbinu beogradskog rokera i nekadašnjeg člana benda “Sinovi” Igora Đelića-Đelu (Nikola Đuričko), koji živi sa ženom Sunčicom (Nada Šargin), sa kojom ima dosta problema, ali i mnogo zajednički provedenih godina.
U haosu svakodnevnice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život i odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i da pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu.
Ovo je emotivna priča o životu koji živimo i životu koji smo želeli da živimo, o posledicama grešaka koje svaki život sa sobom nosi, priča o slobodi, ljubavi, porodici i spokoju, navode autori filma.
Film je snimljen tokom prve polovine 2019. godine dok je Đuričko još živeo u Srbiji, odakle se preselio sa porodicom u Ameriku, gde trenutno snima treću sezonu popularne serije “Stranger Things”.

Đuričko i reditelj Novković ranije su sarađivali na filmu “Normalni ljudi”.
Producenti filma su Uroš Lazić i Ljiljana Đuričko u ime producentske kuće “SALT” iz Srbije, dok su koproducenti “Ostlićt filmproduktion gmbh” iz Nemačke i “The Ćoućkov Brothers” iz Bugarske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.