U trendu

Zubin Mehta šalje reči podrške povodom odlaska Tasovca

BEOGRAD – Indijski dirigent Zubin Mehta, kao jedan od najboljih prijatelja nedavno preminulog direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, uputio je reči podrške povodom večerašnjeg koncerta koji orkestar izvodi u Kolarčevoj zadužbini pod dirigentskom palicom šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

„Ovom veoma važnom prilikom, kada maestro Felc diriguje divnom Beogradskom filharmonijom na ovom kao i svakom koncertu posvećenom mom velikom prijatelju Ivanu Tasovcu, pozdravljam sve muzičare velike Filharmonije, mog dragog kolegu Gabrijela Felca, kao i sve Ivanove prijatelje prisutne na koncertu i uveravam vas da sam u mislima sa vama“, poručuje Mehta i dodaje da takođe „grli Ivanovu suprugu Mariju i decu“.

„Moliću se da se Ivanova želja za novom koncertnom dvoranom ispuni i obećavam da ću na sve načine da podržim ostvarenje ovog njegovog sna“, naveo je Mehta.

Beogradska filharmonija i Gabrijel Felc će večeras u Kolarčevoj zadužbini izvesti devedesetominutnu Malerovu „Simfoniju broj 6“, poznatu i kao „Tragična simfonija“ – kapitalno delo simfonijske literature, mračno i zloslutno, istovremeno je grandiozna priča o borbi heroja sa sudbinom.

Kako je najavljeno, svi budući nastupi orkestara biće Tasovcu u čast.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.