Spreman za pet minuta: Super zdrav sladoled od dva sastojka

Borovnice su niskokalorično voće, a istovremeno bogato hranjivim sastojcima. To bobičasto voće, koje mnogi nazivaju i superhranom, sadrži veliki udeo vode (oko 85 posto), a 100 grama ima tek 84 kalorije. Borovnice su i odličan izvor vlakana, vitamina C i vitamina K, piše zadovoljna.hr.

Još jedan njihov veliki plus jeste visok nivo antioksidansa, a na listi njihovih pozitivnih karakteristika je i uticaj na snižavanje visokog krvnog pritiska. Osim toga, borovnice pomažu u sprečavanju srčanog udara, koji je jedan od vodećih uzroka smrti u svetu.

Tu su i da pomognu vašem mozgu, i to tako da se njihovom konzumacijom poboljšava njegova funkcija, a odlaže se mentalni pad.

I to je samo mali deo prednosti tog mnogima omiljenog bobičastog voća, a imajući ih na umu, još ćete više uživati u sladoledu od borovnica. Radi se o poslastici za koju su vam uz borovnice potrebne još samo banane, a osim što je veganski i superzdrav jer je zaslađen samo voćem, taj sladoled je gotov za pet minuta i savršena je poslastica za leto u kojoj možete uživati bez griže savesti.

Sastojci:

– 3 smrznute banane naseckane na kolutiće
– 1 čaša smrznutih borovnica

Priprema:

– smrznute banane i borovnice stavite u blender i pustite da odstoje tri do četiri minuta
– mešajte sastojke na visokoj brzini dok smesa ne postane kremasta
– u gotovu smesu po želji možete ubaciti još malo svežih borovnica

Dodatni saveti:

– U vašem zamrzivaču uvek imajte spremne zamrznute banane i borovnice kako biste kada god to poželite mogli da uživate u ovom sladoledu u roku od nekoliko minuta.
– Banane isecite na kolutiće pre zamrzavanja.
– Ako volite čvršći sladoled, smesu stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.