Voćni sladoled s belancima i slatkom pavlakom

Sastojci

 • 250 grama malina ili kupina
 • 5 kašika šećera
 • 4 belanca
 • 200 grama slatke pavlake

Način pripreme

Maline ili kupine pospite kašikom šećera i izgnječite viljuškom. Umutite belanca sa 4 kašike šećera, a posebno umutite slatku pavlaku. Sjedinite umućena belanca i pavlaku, pa dodajte voće. Sipajte u kutiju i zamrznite do služenja.

Vreme pripreme: 15 minuta

(Nevena Jovanović, Mladenovac)

3 komentara
 1. Nataša Vidanović

  Zaista, nikada ne koristite jaja koja nisu termički obrađena. Čak i jaja koja su umućena na pari mogu biti veoma opasna, a naročito sada u letnjim mesecima.

 2. Goranka Gudelj

  Pitanje i komentar bi više bio za prehrambenog inž. Ilić S., koja je poslala komentar u vezi sa belancima koja idu u sladoled i mogućnosti za zarazu salmonelom. Interesuje me da li niske temperature utiču na salmonelu jer je u pitanju sladoled i zamrzavanje. U nekoliko recepata koje imam za sladoled dolaze živa jaja.

 3. Sanja Ilić

  Nikada, ali nikada ne koristite živa jaja u ishrani. Zapamtite to. Salmonela često potiče iz koncentrata kojim se hrani živina, a nju ćete uništiti samo termičkom obradom. Ne rizikujte da vam presedne rođendansko slavlje, da vas gosti pamte po trovanju i da posle vas trče u bolnicu. Zlatno pravilo je da se jaja tvrdo kuvaju ili umute na pari ili isprže. Prijatno uz jaja svake vrste. Ja sam, inače, prehrambeni inženjer!

Napišite komentar