U trendu

Najkremastiji pire krompir topi se u ustima: Tajna je u 1 sastojku

Krompir pire se sprema od kuvanog krompira sa dodatkom margarina i začina. U mnogim verzijama obogaćen je i prženim lukom i slaninom. Polje za eksperimentisanjem je ogromno i uz malo volje i kreativnosti možete napraviti zaista izvrsno jelo od ovog jednostavnog predjela. Pod jednim uslovom. Da će krompir imati pravi ukus i teksturu.

Naizgled jednostavan pire nije tako lako napraviti. Često ispadne previše suv i nedostaje mu savršen ukus i pun je grudvica. Na sreću, ovo se lako možete popraviti. Jedna mala promena i dodatni sastojak dovoljni su da se uzdignete u visine kulinarske umetnosti. Koristeći ovaj trik pire će imati odličan ukus.

Nije bitno da li više volite ovo jelo u najjednostavnijoj verziji samo sa krompirom i malo začina ili više volite bogatu verziju. Svaki put će ispasti savršeno. Samo treba dodati mleko. Ali trik je da to uradite u pravom trenutku.

Tajna uspešnog pirea je kuvanje krompira u mleku. Zahvaljujući tome, imaju dovoljno vremena da ga upiju. Kao rezultat toga, krema koju dobijemo od njih imaće divan mlečni ukus. Vi sigurno dobro znate da je margarin nosilac ukusa i da ga pojačava.

Kuvanjem krompira u mleku dajemo mu mogućnost da u potpunosti razviju sve svoje kvalitete.

Kada dodate mleko samo kada skuvate krompir, to nije dovoljno za savršen pire krompir.

A preteranjem sa njegovom količinom, umesto guste kreme, dobićemo vodenastu smesu. A ni to nije poenta. Da biste izbegli sve ove probleme, jednostavno izgnječite krompir u mleku.

Međutim, ako iz nekog razloga više volite vodu, podsećamo vas na pametan trik koji će vam uštedeti mnogo vremena. Pretpostavljalo se da krompir stavimo u hladnu vodu i upalimo šporet. Međutim, ništa vas ne sprečava da prvo prokuvate vodu i preliti ih ključalom vodom. Videćete kako to ubrzava pripremu jela. Predviđajući pitanja, ukus ne pravi razliku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)