U trendu

Voda i dva sastojka: Domaći hleb po receptu Džejmi Olivera (video)

Ako želite da tokom najdužeg policijskog časa od uvođenja vanrednog stanja u našoj zemlji imate na trpezi svež i ukusan domaći hleb, onda će vam ovaj jednostavni recept Džejmija Olivera odlično doći.

Popularni kuvar podelio je recept od samo nekoliko sastojaka koji će lako svladati baš svako.

Sastojci (za dve vekne hleba)

1 kesica suvog kvasca

1 kg polubelog pšeničnog brašna (tip 850)

650 ml mlake vode

Priprema

650 ml mlake vode ulijte u posudu i u nju sipajte kesicu suvog kvasca. Dodajte i kašičicu šećera da podstaknete kvasac i pomešajte.

Nakon nekoliko minuta, kad primetite mehuriće, dodajte većinu brašna i mešajte kašikom sve dok se testo skroz ne ujednači u smesu.

Zatim počnite da testo mesite rukama.Ruke ili testo s vremena na vreme dobro pobrašnite kako se ne bi lepilo i kako biste ga lakše mesili. Zatim ga prebacite na pobrašnjenu ravnu površinu pa ga još mesite i oblikujte sve dok ne vidite da je postalo sasvim elastično.

Oblikujte ga u loptu i stavite u posudu i prekrijte krpom. Ostavite ga tako prekrivenog na toplom mestu sat ili sat i po.

Zatim izvadite testo i još malo mesite kako bi istisnuli vazduh.

Slavni kuvar zatim savetuje da testo razdvojite na dva dela (jer sastojci su dovoljni za dve vekne) i da ga ostavite još pola sata do sat vremena u pobrašnjenoj i nauljenoj posudi za pečenje. Njegova veličina trebalo bi da se duplira.

Rernu zagrejte na 180 stepeni ti pecite hleb oko 35 minuta dok ne poprimi zlatkasnu boju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar