U trendu

Skoro sve domaćice greše u jednom: Evo kako se pravilno priprema pileća supa

Domaća supa je neizostavan dio svakog porodičnog ručka, bilo je da sa rezancima ili knedlama, a njene blagodeti nadaleko su poznate. Najčešće se sprema sa pilećim mesom koja je idealna da okrepi organizam i podigne imunitet.

Povrće kojim obiluje – od celera, luka i paškanata do šargarepe i peršuna, čine je jednim od najzdravijih obroka, a da bi u potpunosti iskoristili sve njene hranljive vrednosti važno je da je skuvate pravilno, a za to postoji jedan vrlo jednostavan trik.

Ako hoćete da pojačate ukus supe i da pojedete kvalitetan komad kuvanog pilećeg mesa, a da vam piletina ne bude prekuvana ili nedovoljno kuvana, primenite ovaj trik.

Ukoliko vam je stalo da piletina bude sočna, postoji jedna stvar koju ne bi trebalo nikako da radite, a to je da kuvate celo pile za supu.

Tu grešku često prave mnoge domaćice.

Piletinu je pre kuvanja potrebno obavezno iseći, jer ako kuvate celo pile belo meso će uvek biti presušeno zato što mu je potrebno mnogo kraće vreme kuhanja nego, na primer, batacima i karabatacima.

Isecite meso, pa ga stavite da se kuva za supu, a belo meso izvadite kada je gotovo, pa nastavite sa kuvanjem ostalih delova pileta dok ne budu gotovi. Profesionalni kuvari savetuju da na kraju sve meso zajedno vratite u šerpu na nekoliko minuta, a onda dodate rezance i začinite supu po ukusu, piše Stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar