U trendu

Balkanska salata

Ova salata ce priprema kad ce za to ima vremena i u većoj količini, a zatim ce drži u poklopljenoj posudi u frižideru i služi prema potrebi, ili ako vam iznenada dođu nenajavljeni, a dragi gosti.

Dragi gosti, to su vaši najrođeniji koji ce ne jave nedeljama, a onda iznenada banu i po običaju su gladni. Zato je ova salata dobrodošla jer dok spremate jelo koje vaši mili a nenajavljeni vole, salata uz parče običnog belog kravljeg sira će im omogućiti da bez nestrpljenja sačekaju ostale đakonije.

Plavi patlidžan ce oljušti, iseče na kolutove i posoli. Ostavi ce dvadesetak minuta da odstoji, onda ce ocedi od vode koju je pustio. Zatim ce isprži na ulju i stavlja na dno posude.

Preko kolutova plavog patlidžana stavljaju ce pečene, oljuštene i od semenki očišćene crvene mesnate paprike.

Zatim ce ponovo stavljaju kolutovi patlidžana. Ovo ce može ponoviti nekoliko puta u zavisnosti od dubine posude i vaših potreba.

Ha kraju ce ova salata zalije proprženim crvenim (običnim) paradajzom isečenim na kockice, a zatim ce doda nekoliko čena belog luka isečenog na tanke listiće, so, biber u zrnu, celerov i peršunov list.

Sve ce ostavi neko vreme da ce ohladi, a onda ce posuda poklopi i stavi u frižider.

Može da stoji duže od 20 dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.