U trendu

Bolja od ruske: Recept za FRANCUSKU SALATU

Potrebno je:

 • 300 g krompira
 • 300 g šargarepe
 • 200 g graška
 • 4 jajeta
 • 5-6 manjih kiselih krastavčića
 • 500 g majoneza

Priprema:

Krompir i šargarepu očistiti, izmeriti i iseći na sitne komade. Skuvati u posoljenoj vodi, ocediti i ohladiti. Grašak skuvati u posoljenoj vodi, ocediti i ohladiti. Jaja skuvati, ohladiti, očistiti i iseći na sitne komade. I krastavčiće sitno iseći. Sve usuti u veću činiju, dodati majonez i lagano izmešati. Ostaviti da se ohladi. Prijatno!

8 komentara
 1. Anonimni

  Dobar neki cika napoleon= spali ti drzavu pobije siru i uzu familiju i onda te demokratski zove na francusku salatu, dok mu vojska gladuje on dijeli salatu umjesto hljeba hahaha. Aj ne avetaj uporedi recepte jedne i druge i sve jas no.

  1. Anonimni

   Ruska je zakon! 🙂

 2. Anonimni

  Nije has tako:

 3. ANDREJ

  Neverovatno ali istinito,da i posle toliko godina i datih objasnjenja,jos ima ljudi,koji francusku salatu zovu ruska salata.Rusi su tu salatu,videli i probali,prvi put,kada je u Rusko Francuskom ratu,Napoleon zauzeo veliki deo Rusije sa glavnim gradom Moskvom.Tek tada 18OO i neke godine,stanovnici Rusije su probali tu salatu i….svidela im se, pa su nastavili da je prave,posle odlaska francuske vojske iz njihove zemlje.U srbiji, „rusku salatu“ tj.nacin pravljenja,doneli su ruski emigranti,koji su bezeci od boljsevickog terora,primljeni da se nastaane u Kraljevini Jugoslaviji.Neznajuci pravu istinu o nastanku te cuvene salate,u srbiji su je pogresno nazvali „ruska salata“,

  1. Anonimni

   Svuda u svetu ta salata se zove ruska, pa i u Americi.

  2. Anonimni

   „Braca “ rusi sve su izmislili…e boze boze…to je francuska a ne ruska..

   1. Jasna

    Dodati sunku, senf, limun i biber….to je salata!

   2. Roberta

    Ruska je zakon!

Napišite komentar