Evo kako da najlakše i najbrže iseckate kupus za salatu: Trik koji ćete koristiti stalno

Kupus u svežem stanju „ide“ uz sve – i uz različite vrste mesa, i uz brojna variva, sa dresingom ili bez, ali priprema često zna da odnese mnogo vremena.

Jer, kupus ne sme da bude iseckan previše sitno, pošto može da se pretvori u kašu, ali ni previše krupno jer onda ne može da „pokupi“ začine i postane nezgodan za jelo.

Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena za vaša nepca, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku i da batalite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa i „pozovete u pomoć“ ljuštilicu za čišćenje povrća.

Glavicu kupusa isecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.

Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro „prihvatiti“ sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu.

Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i barem 100 mililitara vode. Dobro izmešajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta pre nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će „podići“ slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.

Kako vi seckate kupus za salatu i imate li neki trik koji primenjujete da biste što uspešnije i brže obavili taj posao? Podelite sa nama kroz komentare.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.