U trendu

Evo kako da vam se pasulj najbrže skuva: Ne treba vam ekspres lonac, trik je u ovoj namirnici

Prosto kao pasulj, kažu mnogi, ali nije baš tako jednostavno pripremiti klasičan čorbast pasulj sa suvim mesom koji je i dalje među najomiljenijim jelima kod nas. Glavno pitanje kada ga neko priprema da to može nekako brže da se skuva.

Ima tu različitih teorija i trikova koji ne podrazumevaju da pasulj potopite prethodne noći u hladnu vodu.

Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja. A ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.

Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj, prenosi Novi.ba.

I na poslednjem mestu, ali ne i po važnosti – vreme za kuvanje pasulja zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.

Zbog toga, ako i vi volite ukusan prebranac ili posni pasulj, sada ćete ih pripremiti mnogo brže, a ukus će biti sjajan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)