U trendu

Otkrijte tajne provansalske kuhinje: Neodoljivi začini za savršeno uživanje u hrani!

Provansa je regija na jugu Francuske koju turisti upoznaju kroz bogatu kulinarsku tradiciju. Posebnu notu svakom specijalitetu daju provansalski začini koji su vrlo popularni i često se koriste u francuskoj i mediteranskoj kuhinji.

Tajna provansalske mešavine začina leži u savršenom balansu između različitih tradicionalnih biljaka i začina koji zajedno stvaraju karakterističan miris i ukus ove regije. Kombinacija bosiljka, origana, ruzmarina, timijana i drugih biljaka kao što je npr. majčina dušica, lovor i lavanda daje provansalskim jelima jedinstvenu aromu i bogatstvo ukusa.
Varijacije kao što su dodatak belog luka, soli i bibera pojačavaju slojevitost ukusa i čine ovu mešavinu začina neodoljivom. Tajna je u tome da se ovi začini koriste u tačno određenim mernim odnosima kako bi se postigao idealan balans između slatkog, pikantnog i zemljanog ukusa, čime se stvara prepoznatljivi provansalski miris i ukus koji je očarao ljubitelje gastronomije širom sveta bilo da se radi o pasti, umacima ili jelima od ribe.

„Bouquet garni“ na francuskom jeziku znači buket tj. snop, a predstavlja vezicu začinskog bilja koja se obično vezuje kanapom i uglavnom se koristi za pripremu supa, temeljaca i raznih variva. Svojevrsni dodatak u obliku vezice kuva sa ostalim sastojcima i uklanja se pre postavljanja na sto.

Začini Provanse su zasigurno ključni u stvaranje autentičnog ukusa koji privlači ljubitelje gastronomije širom sveta!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.