Meke knedle od griza za supu koje uvek ispadaju savršene: Trik je u ovome

Ako supu ne možete zamisliti bez knedli od griza, ali kod svake pripreme dobijete previše tvrde knedle ili knedle koje se raspadaju, imamo recept s kojim nema greške. Možda se ne čini tako, ali priprema mekih griz knedli za supu prava je mala umetnost i postoje pravila koja će vam pomoći da ih savršeno pripremite svaki put.

Najmekše knedlice za supu

Ako ste nekada pripremali knedle od griza za supu, sigurno ste jednostavno dodali griz u jaje, promešali i nadali se najboljem. Manje je poznato da za mekane knedle postoji tačan recept. Osim što u jaje treba dodati tačan broj kašika griza i ulja, tajna najmekših knedli za supu je u vremenu pripreme. Umesto da ih odmah ukuvate nakon pripreme, smesa za knedle od griza trebalo bi da odstoji barem pola sata, a ako imate vremena i duže. Zato knedle nemojte pripremati u zadnji čas nego im posvetite barem pola sata pre ukuvavanja u supu.

Neki knedle vole tvrđe

Iako će skoro svako uživati u pahuljasto mekim knedlama, drugi ipak vole nešto tvrđe knedle od griza. Ako ste i vi među njima, ne brinite, ovaj recept lako se može promeniti. Sve što treba da uradite je da dodate još koju kašiku griza u smesu i dobro promešate. Bilo da pripremate meke ili tvrde griz knedle za supu, svakako ih ostavite da stoje barem pola sata. Ako ne odstoje pola sata, mogle bi da budu sirove u sredini.

Recept

Sastojci za knedle:

1 veliko jaje

4 kašike ulja

8 kašika griza (ravnih kašika!)

2 prstohvata soli

Priprema knedli:

U posudici dobro razmutite jaje s dva prstohvata soli.

U jaje dodajte ulje i nastavite da mešate.

U smesu dodajte osam ravnih kašika griza i mešajte dok ne dobijete smesu koja nije jako gusta, ali ni previše retka.

Ostavite da smesa za knedle stoji barem pola sata.

Pomoću kašike oblikujte jednu po jednu griz knedlicu i ukuvajte je u vruću supu.

Knedle kuvajte oko pet minuta i poslužite ih uz još toplu supu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.