U trendu

Farbanje jaja pomoću lepljive trake

Sastojci

 • skuvana jaja
 • izrezane čvršće lepljive trake (za izolaciju strujnih žica ili lepljenje paketa) na tačkice, kvadratiće, trougliće, srculenca, cvetiće itd.
 • najlon čarapa
 • konac
 • boja za farbanje jaja
 • ulje ili mast

Način pripreme

Skuvati jaja, pa ih ostaviti da se malo prohlade, toliko da ih možete držati u ruci i šarati.

Izrezati trake ili neke druge oblike (tačkice, kvadratiće, trougliće, srculenca, cvetiće…) od malo čvršćeg selotejpa (kojim se lepe paketi), pa lepiti po jajetu. Preko svakog jajeta staviti tanku žensku čarapu i dobro zavezati koncem, pa spuštati jaja u boju za farbanje po želji.

Kad vidite da je jaje obojeno, skinite čarapu i komadiće selotejpa, pa premažete mekanom krpicom koju ste namočili u ulje ili mast i dobićete predivna šarena jaja.

Marijana Jeličić, Sarajevo, BiH

4 komentara
 1. Sima Borković

  Ova jaja su super. Naročito mi se dopada što se ukrašavaju lepljivom trakom. Ali, dok sam ih farbao, iskršila su mi se 34 jaja i sad ću da nadrljam. Pozdravljaju vas Sima i njegov deda Stanoja.

 2. Dona Bigorski

  Izolir traku isecite reckavim cikcak makazama i traku uvijajte oko jajeta po želji. Dobićete izvanredne šare.

 3. Viki Đorđević

  Dobro je na kuvanim jajima lepiti duže parčiće lepljive trakice, više komada, unakrsno, jednu preko druge. Farbati jaja u jednoj boji pa skinuti par trakica, pa u drugoj boji i tako sve dok imate trakice za skidanje. Jaja budu šarena u raznim bojama.

 4. Ivana Šarić

  Ovo je za mene još jedan novi recept. Mi na Kosovu farbamo jaja na Veliki četvrtak tako da ću sutra isprobati ovaj vaš predlog. Potrudiću se da ovo danas što pre pokažem svojim prijateljicama da bi i one pokušale nešto novo, jer je fenomenalno ovako farbati jaja. Mi šaramo voskom uz pomoć pera od penkala koje je obavijeno koncem.

Napišite komentar