U trendu

Dešava se svima: Evo kako da spasite prekuvano slatko

Došlo je i to doba godine – vreme je da „dekorišete“ vaš špajz sa mnogobrojnim teglama slatkog, što od jagoda, trešanja, a što od grožđa i drugih bobičastih voćkica! Međutim, šta ako slučajno prekuvate slatko? Ne brinite, postoji rešenje

Majstori koji sijaju u kuhinji zahvaljujući njihovom iskustvu ističu da slatko treba da se skine sa vatre dok je još tečno, jer kako se hladi, ono se zgušnjava.

Međutim, mnoge neiskusne domaćice imaju isti problem – nisu sigurne kada tačno treba da skinu šerpu sa vatre, pa često igrom slučaja prekuvaju slatko. Ono dok je još na vatri počinje da poprima gustu strukturu a kada se stavi u teglu brzo se ušećeri!

Da li postoji spas?

Kada je slatko prekuvano, veoma je gusto i često se u njemu brzo pojave kristali šećera. Međutim, ovaj problem je zaista lako rešiti. Sve što treba da uradite jeste da na pari ili u mikrotalasnoj peći istopite ovaj šećer.

Nakon toga ga prebacuje u odgovarajuću posudu, dodajte malo tople vode i stavite da proključa na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Kada se struktura ujednači i postane glatka, dodajte limunsku kiselinu, dva drama na jedan litar tečnosti – smesu sipajte u teglu dok je još topla i okrenite ih naopako da bi se vakumirale.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар