U trendu

Pravi zimski delikates: Sočne paprike punjene sirom

Obogatite zimnicu sa paprikama sa sirom, nećete se pokajati.

Svi volimo paprike, a sir još više, pa zašto ne bismo spojili ove dve namirninice u najbolju kombinaciju zimnice. Obično se pravi ljuta verzija, ali može da se pravi i blaga verzija za one sa osetljivijim nepcem.

Recept za paprike sa sirom

Sastojci:

5 kg male ljute paprike (obično idu somborke)
2,5 kg sira (najbolje ide feta, ali može i drugi)
3-4 l ulja
Sušeni ili sveži začin po želji (bosiljak,origano…)

Priprema:

Paprike operite i izvadite sredinu (nemojte skroz ispirati semenke, jer je bolje da ostane malo da bi paprike bile ljuće). Pripremite tegle, tako što ćete ih temeljno oprati i osušiti (poklopci moraju da budu novi).

Dok se paprika suši, izmrvite viljuškom sir, tako da postane gladak.

Punite paprike sirom i ređajte u teglu. Na kraju ih prelijte uljem, da bude puno, do vrha (deo ulja će paprike upiti, tako da nemojte da sipate ulje na prst od vrha).

Na dno šerpe stavite krpu i sipajte vodu do pola, pa pustite da proključa i stavite tegle tako da se ne dodiruju, kako ne bi pukle. Takođe, ključno je da voda ne sme da upadne u teglu jer će se paprike pokvariti. Ostavite da se „kuvaju“ 15-20 minuta na 80 stepeni.

Tegle dobro zatvorite i ušuškajte peškirima ili pokrivačima. Poklopac treba da ulegne na sredini, to je znak da su vam se paprike pasterizovale i zimnica je spremna već posle nedelju dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar