ABA: Novi menadžment, bez odluke o Olimpijakosu

BANJALUKA – Dugo najavljivana Skupština košarkaške ABA lige održana je danas u Banjaluci, ali uprkos najavama, nisu donete neke posebno bitne odluke.

Kako je posle Skupštine saopštio prvi čovek ABA lige Igor Dodik odlučeno je da ne bude produžen mandat menadžmentu lige, odnosno sportskom direktoru Žarku Čabarkapi i Krešimiru Novoselu.

Kada je u pitanju uključenje Olimpijakosa u ligu, nije bilo previše reči zbog dokumentacije.

„Raspravljalo se o zahtevu klubova da se pridruže ABA ligi, ali smo otvorili pravilnike i videli smo da nedostaju određena dokumenta kako bismo raspravljali uopšte da li Olimpijakos, Panatinaikos i ostali klubovi mogu da učestvuju u ligi. Obavezali smo da se dopuni dokumentacija, kako bismo mogli o tome da glasamo“, rekao je Dodik.

On je dodao da zahtev Budućnosti o „poništenju“ finalne serije plej-ofa protiv Crvene zvezde nije prošao i da su menadžment i Predsedništvo ABA lige dobili obavezu da dopune akte i pravilnike da se to ne bi ponovo dešavalo.

Inače, za vreme Skupštine pojavila se nezvanična informacija da su vodeći ljudi Crvene zvezde i Budućnosti Nebojša Čović i Dragan Bokan kažnjeni sa po 10.000 evra, ali za sada nema potvrde.

Nova sednica Skupštine trebalo bi da se održi već naredne nedelje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.