U trendu

Abrines: Ako osvojimo Evroligu kupaću se u fontani

BARSELONA – Košarkaš Barselone Aleks Abrines izjavio je da će se, ako katalonski klub osvoji Evroligu, zajedno sa centrom Pjerom Oriolom kupati u Magičnoj fontani na Monžuiku, prenosi Jurohups.

U opsežnom intervjuu koji je Abrines dao ovom specijalstičkom košarkaškom portalu na pitanje kako će proslaviti eventualno osvajanje titule prvaka Evrope, Abrines je odgovorio.

„Jedina stvar o kojoj smo u svlačionici razgovarali je da ćemo se Oriola i ja zajedno kupati u Fontani na Monžuiku. To je za sada jedina stvar koju smo smislili, a Nik Kalates će nam doneti peškire. Ako osvojimo Evroligu ja ću biti tamo“, poručio je Abrines.

Posle sedam godina odsustva, Barselona će ponovo učestvovati na Fajnal-foru Evrolige, koji se od 28. do 30. maja održava u Kelnu.

Zanimljivo je da je Abrines, uz Kalatesa, jedini igrač u sastavu Barselone koji je sa trenerom Katalonaca Šarunasom Jasikevičujusom direktno sarađivao na terenu, dok je još bio igrač.

Praveći komparaciju Jasikevičijusa kao igrača i trenera Abrines je konstatovao da je u oba slučaja izuzetno temperamentan.

„Ono što vam takođe mogu reći je da kao igrač nije toliko vikao“, rekao je Abrines i potom dodao:

„Igrao sam s njim na zalasku njegove karijere, a sećam se da je meč plej-ofa španskog prvenstva portiv Reala igrao sa polomljenim rebrom. Postigao je dvadesetak poena. Nismo pobedili, ali takve stvari vam mnogo toga kažu o nekoj osobi, odnosno da su spremni da daju sve od sebe za klub. Čast je imati ga za trenera i učim od njega koliko god mogu“, zaključio je Abrines.

Barselona će u polufinalu Fajnal-fora Evrolige igrati protiv milanskog Armanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.