U trendu

Abu Dabi baza Argentinaca tokom SP u Kataru

ABU DABI – Fudbalski savez Argentine (AFA) saopštio je da će kamp reprezentacije tokom Svetskog prvenstva u Kataru biti smešten u Abu Dabiju, u Emiratima, prenose britanski mediji.

Predsednik AFA Klaudio Tapija potpisao je ugovor sa Sportskim većem Abu Dabija (ADSC).

„Sa veliki zadovoljstvom objavljujemo da je ovo strateški i istorijski sporazum. Abu Dabi će po ugovoru biti domaćin argentinskog Superkupa u periodu od 2023. do 2026. godine. Fudbalska reprezentacija će u novembru u Abu Dabiju igrati prijateljske utakmice. Delimo istu strast prema fudbalu i radićemo zajedno da ostavimo snažan trag u Abu Dabiju“, rekao je Tapija za „Tajms“.

Fudbalska reprezentacija Argentine savladala je sinoć selekciju Italije 3:0 u „Finalisimi“, duelu šampiona Evrope i Južne Amerike.

„Argentinska reprezentacija je jedna od najpopularnijih selekcija u poslednjih 30 godina. Ova selekcija je iznedrila legende kao što su Dijego Maradona i Lionel Mesi. Nadam se da će navijači sa Bliskog istoka da podrže Argentinu tokom SP. Argentina je jedan od glavnih kandidata za trijumf na Mundijalu“, rekao je generalni sekretar ADSC Aref Hamad Al Avani.

Argentina će na SP u Kataru igrati u Grupi C sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar