U trendu

Advokat Partizana: Verujemo u CAS u sporu sa Asanom

BEOGRAD – Advokat FK Partizan Zoran Damjanović izjavio je danas da veruje da će Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Švajcarskoj doneti odluku u korist crno-belih u sporu sa japanskim fudbalerom Takumom Asanom.

Asano je dobio spor u prvostepenom postupku pred FIFA i, ako ta odluka ostane na snazi, crno-beli će morati da mu isplate 453.281 evro i 898.467 dinara.

Međutim, Zoran Damjanović je u razgovoru za portal Telegraf.rs izjavio da crno-beli ne moraju da isplate novac Japancu dok CAS ne donese konačnu odluku nakon žalbe Partizana.

„Igrac Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, jer se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimicno usvojeni zahtevi igraca. Od januara 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slucaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igracu i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku. Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slucajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj“, izjavio je Damjanović.

Takuma Asano trenutno nastupa u bundesligašu Bohumu.

Japanski napadać u Humsku je stigao avgusta 2019. godine, a za crno-bele je nastupao do maja 2021, kada je raskinuo ugovor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.