U trendu

Anđelković: Zvezda uvek brine o svojoj deci

BEOGRAD – Sportski direktor RFK Grafičar Dušan Anđelković, uoči nastavka sezone u Prvoj ligi Srbije, jasno poručuje da pravilan razvoj igrača ostaje prioritet svih u klubu sa Senjaka.

Kako navodi, najvažniji cilj, kao i do sada, biće stvaranje idealnih uslova da se mladi fudbaleri što kvalitetnije unapređuju i da domaći fudbal dobije nove asove poput Aleksandra Kataija, Milana Borjana, Strahinje Erakovića i drugih, a da bi u tome uspeli ključan je odnos sa Crvenom zvezdom, čija podrška daje preko potrebnu stabilnost i mir za Grafičar u sezoni u kojoj klub proslavlja vredan jubilej, 100-godišnjicu postojanja.

„Crvena zvezda je klub koji vodi računa o svojoj deci i na to sam, kao zvezdaš, jako ponosan. Pored toga što se klub brine da više stotina igrača u različitim selekcijama, uključujući i sve nas u Grafičaru, svakodnevno ima dealne uslove za treninge i utakmice, Zvezda je i na takmičarskom nivou ispred svih već godinama unazad, ali moram da istaknem nešto još važnije, a to je primer kako se poštuju i vrednuju fudbaleri koji su nosili crveno-beli dres“, ističe Anđelković, koji je za Crvenu zvezdu odigrao 148 zvaničnih utakmica i osvojio četiri titule i dva nacionalna kupa.

Strategija kluba je da na Marakani okuplja zvezdaše, kako bi dobili dodatnu vrednost, mlade i talentovane stručnjake koji poznaju fudbal i odlično znaju šta znači nositi Zvezdin grb.

„Počeću od sebe, jer mi je posle završetka karijere ukazana prilika da budem sportski direktor Grafičara, i brinem o velikom broju talentovanih igrača koje spremamo za seniorski fudbal. To je privilegija, jer sam u inostranstvu bio svedok da fudbaleri nemaju mnogo opcija kada okače kopačke o klin. Pritom, kapiten našeg tima je Luis Ibanjez, koga publika i dalje pamti i voli zbog načina kako se borio za crveno-beli dres, a jedan od trenera prvog tima je Nikola Mikić, moj prijatelj i bivši Zvezdin prvotimac“

„Nenad Milijaš je uz Crvenu zvezdu, baš kao i Vujadin Savić, o omladincima brinu direktor omladinske škole Dragan Mladenović, Zoran Rendulić, Goran Drulić, tu je i Aleksandar Jevtić, Marko Marin je u ulozi šefa skautinga, Kaluđerović i Kasalica imaju obezbeđene ugovore kako bi još uživali u fudbalu. Do skoro je Dejan Stanković bio trener, u klubu su i legende poput Džaje, Boška Đurovskog, Kuleta Aćimovića, Pižona, Duleta Savića, a kompletan spisak nekadašnjih fudbalera koji su u Zvezdi je zaista dugačak. Niko nije u obavezi da nas podrži i zato imamo dodatnu dozu odgovornosti da na poverenje kluba uzvratimo na najbolji mogući način“, ističe Anđelković.

U Grafičaru je sve spremno za utakmicu protiv Železničara iz Pančeva, čime se nastavljaju utakmice na prvoligaškoj sceni.

„Za nas je najbitnije da se momci razvijaju na pravi način, iako se time ne odričemo najviših mogućih rezultatskih ambicija. Ekipu smo dosta promenili u odnosu na prvi deo sezone, uključujući odlazak Falua Fola, što je istorijski transfer, prvi nekog igrača iz drugog stepena našeg takmičenja u Lige petorke. Nikola Mituljikić je pojačao prvi tim Crvene zvezde, baš kao i Jovan Mijatović pre toga, dok su Manojlović i Ilić postali prvotimci Javora u Superligi. Stvorili smo i druge igrače za najveću scenu našeg fudbala, kao što su Lazić, koji je u Radniku iz Surdulice, Jovan Mituljikić u Mladost GAT, dok je Knežević u Napretku. Kvartet igrača će pomoći OFK Beogradu da vrati nekadašnju slavu, a pored Mrkele i Stankovića koji su tamo na pozajmici, Kaluđerović i Kasalica su postali njihovi igrači“, kaže Anđelković.

Odlasci su stvorili prostor za nove igrače da se pokažu i stasaju za seniorski fudbal.

„Pridružili su nam se Nedeljković i Vukičević iz omladinaca Crvene zvezde, koji će dobiti svoj prostor da se pokažu. U klub su stigli i nešto iskusniji Vico, Dimitrić i Ivelja, jer smo procenili da je potreban balans u svlačionici, kako bi mladi fudbaleri mogli dodatno da uče i usavršavaju se“, zaključio je sportski direktor Grafičara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar