Anđušić: Svaku utakmicu igramo kao da nam je poslednja u prvenstvu

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić rekao je danas da ekipa u svaku utakmicu, pa i predstojeću protiv FMP-a, ulazi kao da je poslednja u prvenstvu kako bi pobedila u svakom meču i obezbedila prvo mesto na kraju regularnog dela ABA lige.

„Duga je sezona, jeste da imamo već tri poraza, ali treba da igramo svaku utakmicu kao da nam je poslednja u prvenstvu. Da se trudimo da pobedimo sve do kraja i verujem da na taj način možemo doći do tog prvog mesta o kojem svi pričaju. Malo je vremena za odmor, treba što pre da se oporavimo i spremimo za tu utakmicu. Sledi i duplo kolo u Evroligi, tako da nemamo mnogo prostora, ali moramo da budemo spremni“, rekao je Anđušić za klupski sajt.

Košarkaši Partizana igraju u subotu od 21 čas u Železniku protiv FMP-a utakmicu 10. kola ABA lige. Taj duel crno-beli igraće 44 sata nakon završetka utakmice sa Panatinaikosom u Evroligi.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da nijedna utakmica nije laka i da poštuje protivnika.

„Maksimalno poštovanje prema protivniku. Videćemo na treningu ko kakve probleme ima. Kaminski ima, ne znam da li ima još neko. Videćemo da se pripremimo sa jednim treningom i sutra još jednom sa pričom i da probamo da odigramo dobru utakmicu, u programu koji znate, a to je da sledeće sedmice imamo dupli program Evrolige, Monako pa Milano“, rekao je on.

Odlukom rukovodstva kluba iz Železnika, slobodne prodaje ulaznica neće biti, već će utakmicu uživo moći da gledaju vlasnici godišnjih ulaznica FMP-a i sponzori tog kluba.

Delegaciji Partizana će u skladu sa propozicijama takmičenja biti omogućen ulaz u dvoranu prema unapred dostavljenom spisku članova koji će prisustvovati meču.

Uoči 10. kola regionalnog takmičenja Partizan ima šest pobeda i tri poraza, a FMP tri pobede i šest poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.