U trendu

Bajić: Nije realna priča da mi možemo do titule

BEOGRAD – Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić bio je zadovoljan izadnjem svoje ekipe koja je sinoć pobedila Partizan u 18. kolu ABA lige.

„Čestitam svojim momcima, mislim da smo zasluženo trijumfovali. Sve zahteve koje smo postavili ispred sebe u 80-90 posto slučajeva smo to odradili na parketu. Partizan se nije snašao na našu čvrstu odbranu, to je veoma dobro funkcionisalo. Iz nekih naših grešaka dozvolili smo da Partizan napravi seriju i da uđe u rezultatski priključak“, rekao je Bajić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je njegov tim odigrao pametno u ključnim trenucima meča i da je pobeda došla kao nagrada za požrtvovanost ekipe tokom svih 40 minuta.

Igokea je upisala 14. trijumf i drži prvo mesto na tabeli regionalne lige.

„Kroz celu sezonu pokazujemo lepu košarku, a ja kao trener insistiram na čvrstoj odbrani preko celog terena. Uvek može bolje. Šo se tiče rezultat koje smo do sada postigli, mislim da ni najveći optimisti to nisu očekivali. Ja sam jedan od najvećih optimista, pa nisam očekivao da ćemo biti na prvoj poziciji“, dodao je.

Bajić je, upitan da li njegov tim ove sezone može do titule u ABA ligi, s obzirom na trenutni učinak, rekao da to nisu realna očekivanja.

„Nije realna priča da mi možemo do titule. Mi smo u ovu sezonu krenuli sa ciljem da izbegnemo borbu za opstanak, što je bio slučaj u prethodne dve sezone. Od uprave sam insistirao da u ovu sezonu uđemo mirnije, da izbegnemo te situacije. Ako nam se ukaže prilika za nekim boljim rezultatom, značemo da iskoristimo to“, rekao je Bajić.

On je dodao da nisu opterećeni rezultatom ni u ABA ligi ni u Ligi šampiona.

„Idemo utakmicu po utakmicu, ne gledamo ko nam je protivnik, u svaku ulazimo na isti način. Za sada je dobro, videćemo kako će biti do kraja. Priča o tituli nije realna kada vidimo ko nam je konkurencija. Zvezda, Budućnost, Cedevita i Mornar su timovi koji su budžetski skuplji i igrački kvalitetniji od nas“, zaključio je Bajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.